maanantai 25. kesäkuuta 2012

Mansikkahyytelökakku

Juhannukseksi tein ensimmäisistä mansikoista hyytelökakkua. Ohje oli toukokuun 2011 ruokapirkassa, ei vain ole aikaisemmin tullut tehtyä. Pohjaksi tuli riisimuroja ja suklaata. Pohjaa täytyisi jotenkin kehittää, koska oli leikatessa tosi kovaa. Muuten kakku oli onnistunut ja hyvänmakuinen :) Tein kakun Lekuén hyytelökakkuvuokaan.


Pohja:
200g maitosuklaata
6dl riisimuroja

Täyte:
5 liivatelehteä
1 limetti (3rkl mehua)
0,5l mansikoita
300g vaniljajogurttia
1dl sokeria
2,5 dl flora vispi

Koristeluun:
Mansikoita ja taloussuklaata

Sulata suklaa. Sekoita sulatetun suklaan joukkoon riisimurot. 
Levitä seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka kylmään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Purista limetistä mehu. Soseuta mansikat.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Kuumenna limetin mehu ja sulata liivatelehdet.
Lisää jogurtin joukkoon mansikkasose, sokeri ja liivate-mehuseos.
Sekoita lopuksi kermavaahto joukkoon varovasti sekoittaen ja kaada seos riisimuropohjalle.

Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia.


2 kommenttia:

  1. Kauniisti koristeltu kakku! Itsekin olen ohjetta testannut ja tosiaan pohja kaipaisi hieman hiomista... =)

    VastaaPoista
  2. Heippa,
    Kirjoitit että pohjaa pitäisi kehitellä. Itse tein kerran ystävälle samantaisen kakun ja kun piti olla gluteeniton niin käytin riisimuroja. Riisimuroille tein kookkosrasvasta, tummastakaakaosta ja tomusokerista liemen. Tuli hyvä pohja ja helppo oli myös leikata. Ystävä oli itse tehnyt aiemmin suklaan kans riisipohjan ja sanoi että huomattavasti oli helpompi leikata tuolla ns. riisikarkkien ohjeella tehdyllä pohjalla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)