sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Brush embroidery- tekniikkaa kääretortussa

Halusin heti kokeilla uudestaan brush embroidery-tekniikkaa. Ja miten osaisin toteuttaa sitä jonkin massan pinnalla. Tein perheelle siis sunnuntain iloksi kääretortun.
Pohjana normaali kääretorttupohja. Väliin laitoin omena-luumuhilloa ja dr.oetkerin vaniljanmakuista kakkumoussea, jonka sekoitin kermavaahdon kanssa. Päällä suklaanmakuinen sokerimassa.
Nyt tein pikeerin itse, ja se olikin paljon mukavampi laittaa. Vähän täytyy vielä opiskella, että kun laittaa kukan keskelle toisen kerroksen, mikä olisi paras kohta, että sen saa kauniisti. Itse pidän enemmän tuosta ylemmästä kuvasta. Tätä oli mukavaa tehdä ja ihana huomata, että erilaisia asioita voi oppia :)



Kääretorttupohja:

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteessa noin 10min.
Kumoa pohja leivinpaperille.

Täyte:

Omena-luumuhilloa & kakkumousse


Kakkumousse:
1pss vaniljanmakuista kakkumoussea
2,5dl maitoa

2,5dl flora kuohu
hieman sokeria

Sekoita kakkumousse-jauhe ja maito. Vaahdota noin minuutti (niin kauan, että tulee vaahdoksi)
Vaahdota flora kuohu
Sekoita vaahdot keskenään ja mausta makusi mukaan sokerilla


Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle hilloa ja moussea (Säästä moussea myös kääretortun päälle)
Kääri rullalle ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Levitä pinnalle moussea ja kuorruta sokerimassalla.

Kuorrutus:

250g suklaanmakuista sokerimassaa


1 kommentti:

  1. Kauniisti sujuu jo brush embroidery.

    Se onkin vaikea sommitella että mihin toinen lehtikierros menee. Monesti olen nähnyt että ne on isompien lehtien välissä,mutta tapojahan on monia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)