maanantai 14. tammikuuta 2013

Pikkupizzat

Pohja:
250g voita / marg.
9dl hiivaleipäjauhoja
1,5tl suolaa
3,5dl maitoa
50g hiivaa

Täyte:
250g palvikinkkukuutioita
1rkl sinappia
pala purjoahienonnettuna
0,5dl hienonnettua persiljaa
4-5 pientä tomaattia
3dl juustoraastetta

Voiteluun:
kananmunaa

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää suola sekä maito, johon hiiva on liuotettu. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina noin 30 osaan ja pyöritä niistä pikkupullia. Anna pullien kohota.

Sekoita täytettä varten kinkku, sinappi, purjo ja persilja.

Paina kohonneisiin pulliin syvennys. Voitele reunat munalla (käytin maitoa, kun ei ollut munia...)

Pane syvennykseen kinkkutäytettä, pari tomaattilohkoa sekä päälle juustoraastetta.

Paista 225 asteessa noin 10min.
 
***

Ohje on Valion lämpimiä leivontahetkiä- kirjasta

2 kommenttia:

  1. Tällaiset pienet hieman pulleat pizzat ovat herkumpia kuin suuret läpyskät!

    Ei jäisi mitään 'dogibagiinkään', jota lähistöllä harrastetaan pizzojen armottoman suuren koon vuoksi :D

    VastaaPoista
  2. Nyt tuli nälkä :) ihania tämmöiset pienet pizzat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)