perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pajunkissa - Kääretorttu

Sain sly-pariltani maaliskuun paketissa myös tämän appelsiini-suklaakääretortun ohjeen. Kuorrutukseen käytin yli jääneitä massoja ja laitoin pajunkissat suklaasta.
Torttu oli todella hyvää :) Kiitos parille ohjeesta!

Pohja:
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
2,5rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Täyte:
2dl kuohukermaa
200g appelsiinituorejuustoa
50g taloussuklaarouhetta
0,5dl sokeria

Kuorrutus:
2rkl kuohukermaa
2rkl sokeria
50g taloussuklaata

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää ne munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 5-7min.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle alustalle ja irrota leivinpaperi varovasti pohjan päältä.

Täyte:
Vaahdota kerma ja yhdistä vaahtoon loput aineista. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Rullaa kääretortun tapaan.

Kuorrutus:
Vaahdota kerma ja laita sekaan sokeri ja sulatettu suklaa.
Levitä kuorrutus tortun päälle.

9 kommenttia:

  1. Onpa kaunis toteutus! wau :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis =) ja herkullisen kuuloinen täyte :P

    VastaaPoista
  3. Ihana idea - kääretortusta on moneksi koristelua muuntamalla.
    Omalla top listallani kakkonen :D

    VastaaPoista
  4. ...tuo tortun pinta on muuten kaunis! Teit ehkä kuviokaulimella, lankesin 'koristemattoon' viime matkallani.
    Vielä en ole sitä testannut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuviokaulimella on tehty :) Tähän kaulin oli sopivan levyinen. Täytekakkuun päällisen kuvioimiseen vähän kapea, jää rajat. Mattoa olen myös harkinnut :)

      Poista
  5. Onpas kyllä todella kaunis pääsiäis kääretorttu :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)