tiistai 16. heinäkuuta 2013

Raikas raparperipiirakka

Olin muutaman päivän rakkaan ystävän luona. Vein mennessäni tälläisen raparperipiirakan :)

Olen piirakan yleensä tehnyt uunipellille, mutta nyt tein sen pyöreään foliovuokaan. Piirakasta tuli vähän paksuhko, mutta hyvää se silti oli ;)



Pohja:
3 kananmunaa
2dl sokeria
1dl voisulaa
1,5dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Pinnalle:
raparperia
sokeria

Kuorrutus:
3dl kermamaitoa (2dl kermaa, 1dl maitoa)
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2rkl voita
2tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan vuorotellen maidon ja voisulan kanssa

Kaada taikina uunipellille. Ripottele pinnalle raparperit ja ripottele sokeria pinnalle

Paista 200 asteessa n. 15min.

Laita kuorrutuksen aineet yhtä aikaa kattilaan, vispaa / sekoita niin kauan kunnes seos sakenee. 
Älä keitä

Kaada kuorrutus kypsän kakun päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)