Pohja:
3 kananmunaa
2dl sokeria
1dl voisulaa
1,5dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Pinnalle:
raparperia
sokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet keskenään
Lisää voisula, maito ja jauhoseos taikinaan
Kaada taikina uunipellille (piirakasta tulee hieman matala jos käytät 60cm uunipeltiä)
Pilko raparperit ja levitä piirakan päälle
Ripottele hieman sokeria
Paista 200 ºC:ssa noin 15min.
Kuorrutus:
2dl kermaa
1dl maitoa
1,5dl sokeria
2rko perunajauhoja
2rkl voita
2tl vaniljasokeria
Laita kaikki muut paitsi vaniljasokeri kattilaan.
Sekoita kunnes seos sakenee, ei saa keittää
Lisää vaniljasokeri joukkoon
Kaada kypsän piirakan päälle
Tänään täytät jälleen 25 v, onnea! T Slysi
VastaaPoistaKiitos :-)
Poista