sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Coctailpalat lehtitaikinasta

Sain sly-pariltani herkku-leivontaa lehden. Lehdessä oli coctail-palojen ohje. Tein kinkkupalat sekä poropalat. Ohje oli todella helppo. Poropalat ehkä hivenen liian suolaisia, mutta sekin lienee makuasia. En ole mikään voitaikinaleivonnaisten syöjä mutta näitä meni yksi jos toinenkin ;-)



2pkt lehtitaikinaa (á 500g)
1 muna

Kinkkupalat: 
12kpl

100-150g kinkkusuikaleita
1pkt aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
(käytin ruohosipuli)

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Kauli levyjä hiukan ohuemmiksi.
Leikkaa kinkkusuikaleita pienemmäksi silpuksi.
Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää kinkkusilppu joukkoon ja sekoita.
Leikkaa taikinalevy kolmeen osaan.
Ota minimuffinipelti ja asettele yksi taikinakaitale muffinikoloon.
Voit hiukan muotoilla sormilla taikinapalaa täyttämään koko kolon.
Paina pohjaa varovasti.
Laita 1tl täytettä koloon.
Voitele reunat munalla.
 
Paista 225ºC:ssa noin 12-15min.

HUOM! Laitoin palat ihan normi muffinssivuokaan. Täytettä noin 1rkl

Poropalat:
150g pororouhetta
1pkt pippurituorejuustoa
seesaminsiemeniä

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää pororouhe joukkoon ja sekoita.
Leikkaa taikinalevyt kahtia ja annostele 1rkl täytettä levyn keskelle.
Voitele reunat ja ripottele halutessasi seesaminsiemeniä reunoille.
 
Paista 225ºC:ssa 15-20min.



2 kommenttia:

  1. Hui kun oot ollut tehokas siellä =D Ihania kakkuja ollut synttäreillä. =) Kohta se taas kuukausi vaihtuu niin täällä suunnitellaan täydellä teholla mitä kaikkea paketti voisi sisältää =)
    Slysi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)