perjantai 20. tammikuuta 2017

Monen hedelmän juustokakku

Leivontafoorumilla on tammikuussa meneillään haaste aiheena erikoishedelmät. Mietin mitä tekisin ja päädyin kolmikerroksiseen hyytelökakkuun. Vaikka minulla on suhteellisen pitkä keittiöalan ura takana, en erikoishedelmiin ole pahemmin törmännyt. Kaupassa oli paljon mielenkiintoisen oloisia hedelmiä, joiden mausta ei ole pahemmin tietoa. Minulla on pitkään ollut viikunasosetta pakastimessa joten se pääsi nyt kokeiluun.  Käytin kakussa viikunaa, kookosta, trooppista hedelmäsosetta jossa makuina on mango, banaani ja guava. Koristeena kakussa on viikunaa, kookoslastua, ananaskirsikka, kumkvatti, mangoruusukkeet ja persimon sekä vaniljatäytekeksejä. Hieman jännäsin miltä kaikki maistuvat ja ilokseni voin todeta, että lopputulos oli onnistunut. Kookoksen maku jakaa hieman mielipiteitä, mutta tässä muodossa se ei ainakaan ollut kovin voimakas :-) On tärkeää että jokainen kerros on hyytynyt ennen uuden lisäämistä, koska muuten se saattaa humpsahtaa edellisen joukkoon.



Pohja:
150g vaniljatäytekeksejä
noin 0,5 dl juoksevaa margariinia

Täyte1: Viikuna

1,3dl vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa
100g maitorahkaa
150g viikunasosetta
1/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Täyte2: Trooppinen

1,3dl vispikermaa
100g vaniljatuorejuustoa
100g maitorahkaa
150g trooppinen hedelmäsose
1/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Täyte3: Kookos

2dl kookoskermaa
1dl vettä
2rkl maissitärkkelystä
3rkl sokeria
1,3dl vispikermaa
200g vaniljatuorejuustoa
1/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä

Pinnalle:
2dl trooppinen hedelmäsose
2 liivatelehteä

Koristeluun:

Kookoslastu
Viikuna
Ananaskirsikka
Kumkvatti
Persimon
Mangoruusukkeet
Vaniljatäytekeksi

1. Valmista ensin kookoskiisseli. Laita kattilaan kookoskerma, vesi, maissitärkkelys ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Laita liivatelehdet pehmenemään ja sulata ne kuumaan kiisseliin. Anna kiisselin jäähtyä.

2. Hienonna täytekeksit hienoksi. Lisää juokseva margariini joukkoon. Taputtele keksiseos 24cm vuoan pohjalle.

3. Vatkaa kaikki kermat kerralla vaahdoksi. Jaa kolmeen osaan.

4. Valmista viikunatäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, viikunasose ja sokerit. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet. Lisää viikunaseoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto. Laita seos keksipohjan päälle ja laita vuoka hyytymään jääkaappiin noin tunniksi. Vähempikin saattaa riittää, mutta katso että täyte on hyytynyt ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

5. Valmista trooppinen täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, trooppinen sose ja sokerit. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatelehdet. Lisää seoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto. Laita seos viikunakerroksen päälle ja laita vuoka jälleen hyytymään jääkaappiin noin tunniksi tai kunnes trooppinen seos on hyytynyt.

6. Valmista kookostäyte. Laita liivatelehdet pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, kookoskiisseli ja sokerit keskenään. Lisää viimeiseksi kermavaahto. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada täyte vuokaan trooppisen kerroksen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

7. Valmista hedelmäkiille. Laita liivatelehdet pehmenemään. Kuumenna tilkka hedelmäsosetta ja sulata liivatelehdet soseeseen. Sekoita loppusose joukkoon. Kaada kiilleseos hyytynee kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.

8. Koristele kakku tuoreilla hedelmillä, kookoslastuilla ja vaniljakekseillä. 


Mangoruusuke:

Siivuta mangot ohuiksi viipaleiksi. Laita pieneen lasikulhoon ja tilkka vettä pohjalle. Kypsennä mikroaaltouunissa noin 30-60 sekuntia, tai kunnes ovat pehmenneet. Viipaleet rullautuvat paremmin, kun ovat hieman pehmeitä. Kuivaa viipaleet talouspaperin päällä. Rullaa yksi siivu rullalle ja ala rullaamaan toisia siivuja ympärille kunnes saat haluamasi kokoisen ruusun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)