sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Hampurilaispiirakka

Kinuskikissan kirjasta löytyi hampurilaispiirakan ohje. Oli iso yllätys että piirakka maistui oikeasti hampurilaiselle =) Todella hyvä, tätä tulee tehtyä toistekin. Tein tämän hieman kiireessä. Pohja nousi hieman liikaa ja juustot olisi pitänyt hieman leikata pienemmäksi. Tätä tulee tehtyä toistekin...



Sämpyläpohja:
2,5tl kuivahiivaa
1,5dl maitoa tai vettä
0,5tl suolaa
1rkl sokeria
1rkl öljyä
1 iso kananmuna
4,5dl vehnäjauhoja

Täyte:
400g jauhelihaa
1tl suolaa
mustapippuria
1 kananmuna

Reunoille:
Maitoa tai vettä
Seesaminsiemeniä

Pinnalle paiston loppuvaiheessa:
maustekurkkuviipaleita
tomaattia
punasipulia
ketsuppia
sinappia (jätin pois)
cheddar-sulatejuustoviipaleita

Liuota hiiva reilusti kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, öljy ja muna. Sekoita joukkoon jauhot noin desilitra kerrallaan. Vaivaa lopuksi kädellä kunnes taikina on kimmoisaa. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa noin tunti kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi.

Paista jauheliha pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon muna.

Voitele piirakkavuoka, 24cm

Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle jauhelihatäyte. Anna kohota liinan alla noin 30min.

Lämmitä maitoa hieman mikrossa ja voitele taikinan reunat. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Paista 200 asteessa 15min. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla ettei reuna pala.

Leikkaa sillä välin maustekurkku, tomaatti ja punasipuli siivuiksi.

Pursota jauhelihatäytteen päälle ketsuppia ja sinappia. Laita päälle sipulia sekä kurkku ja tomaattisiivut. Peitä täyte kokonaan tai osittain juustoviipaleilla.

Laita piirakka uuniin (foliolla suojattuna) vielä noin 5 minuutiksi, jotta juusto sulaa. Kasvikset saavat jäädä raaoiksi. Tarjoile lämpimänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)