maanantai 1. tammikuuta 2018

Blue velvet cake

Hieman nämä päivitykset tulee jälkijunassa =) Joulukuu oli tosi kiireinen, ja en ole ehtinyt kuvia laittaa.

Itsenäisyyspäiväksi oli tarkoitus tehdä sinistä blue velvet- kakkua. Ohjeen löysin ulkomaiselta sivustolta. Hieman liian tumman sininen kakusta tuli, mutta olen kyllä lopputulokseen tyytyväinen. Kostuttaa kakkua kyllä pitää, muuten on kuivahkoa.



Pohjat:
1/2 kuppia (120ml) (100g) voita tai marg.
1,5 kuppia (355ml) sokeria
2 kananmunaa
28g royal blue- pastaväriä
2 tippaa lilaa pastaväriä
2rkl kaakaota
2 1/4 kuppia (530ml) vehnäjauhoja
vajaa tl suolaa
1tl vanilja
1tl sooda
1 kuppi (235ml) kirnupiimää / jogurttia
1rkl viinietikkaa

Voitele ja jauhota kolme 20cm kakkuvuokaa.
Vaahdota voi/margariini, sokeri ja kananmunat.
Sekoita väri ja kaakao ja lisää seokseen.
Lisää suola ja jauhot kirnupiimän / jogurtin ja vaniljan kanssa.
Lisää vuorotellen sooda ja viinietikka sen verran että sekoittuvat, älä vatkaa liikaa.

Paista 175 asteessa 25min.

Anna jäähtyä ennen täyttämistä.



Täyte:
400g tuorejuustoa
75g voita
2dl vispikermaa
3dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vaahdota voi ja tomusokeri.
Sekoita joukkoon tuorejuusto ja kermavaahto.


Kostuta pohjat maidolla. Lisää täytettä pohjien väliin ja pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)