keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Karpalo- tuorejuustokakku

Uudeksi vuodeksi tein Karpalo-tuorejuustokakun. Melkein samalla ohjeella kuin puolukkakakun, mutta marjaa on hieman vähemmän ja liivatteet sulatin jouluiseen fresita-kuohuviiniin.


20cm vuoka

Pohja:
100g piparkakun makuisia dominoita
20g voita sulatettuna

Täyte:
2dl vispikermaa
150g karpaloa soseena
150g turkkilainen jogurtti
175g maustamaton tuorejuusto
4 liivatetta (käytän tukusta saatavia, kaupan liivatteita voi laittaa 5)
0,5dl fresita-kuohuviini, mausteinen
sokeria
vaniljasokeria

Kiille:
0,5dl karpalososetta
0,5dl Fresita- kuohuviini, mausteinen
1 liivatelehti
1/4dl sokeria

Vuoraa 20cm vuoan pohja leivinpaperilla. Laita vuoan reunoille reunakalvo. Ellei ole reunakalvoa, voi reunat suihkuttaa vuokaspraylla tai voidella vaikkapa öljyllä niin reuna lähtee kauniisti irti.

Hienonna keksit ja lisää sulanut voi joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita jogurtti, karpalosose, tuorejuusto ja sokerit.
Kuumenna fresita ja sulata liivatteet joukkoon. Ellet halua alkoholia kakkuun, kiehauta alkoholi pois ja sitten sulata liivatteet.
Kaada seos tuorejuustoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä kermavaahto.
Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Valmista kiille.
Laita liivatteet pehmenemään.
Kuumenna fresita ja sulata liivatteet joukkoon.
Ellet halua alkoholia kakkuun, kiehauta alkoholi pois ja sitten sulata liivatteet. Lisää sokeroitu karpalosose joukkoon.
Kaada seos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.


Koristele haluamallasi tavalla :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)