tiistai 16. tammikuuta 2018

Rieskat joululaatikosta

Mikäli pakastimesta löytyy vielä joululaatikoita, saa ne kätevästi upotettua sämpylä/leipätaikinaan tai vaikkapa tähän rieskaan. Käytin itse juureslaatikkoa, mutta pohjaksi käy mikä vain laatikko. Käytin myös taikinaan kaurapuuron lopun. Voit korvata kaurapuuron kaurahiutaleilla ja vedellä/maidolla.


250g juureslaatikkoa (käy myös porkkana/lanttu / bataattilaatikko)
2dl pehmeää kaurapuuroa (tai 1dl kaurahiutaleita ja 1dl nestettä)
1dl spelttijauhoja
2dl vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta
1 kananmuna
0,5tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään
Jaa kahteen kasaan pellille
Taputtele rieskoiksi
Jaa taikinapyörällä sektoreiksi

Paista 250 asteessa 10-15min.



1 kommentti:

  1. En ookkaan kyllä aatellut, että joululaatikoitakin vois hyödyntää leipomiseen :D Hyvä idea!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)