tiistai 15. toukokuuta 2018

Passionpulla


Rakastuin passionhedelmään yli kaiken Dominikaanisen matkan jälkeen. Siellä oli parhautta passion-hedelmät aamiaispöydässä.

Nyt tuleva kevät ja pääsiäinen inspiroi kokeilemaan passionhedelmää rahkapullaan. Pulla maistuu muutenkin kuin pääsiäisenä. Taikinan tein veteen ja jätin taikinasta kananmunan pois. Ihan huippupehmeää pullaa tuli. Ja hyvää =) Maku-lehti haki maistuvaa pullan ohjetta ja ohjeeni pääsi lehteen. Lehti on nyt myynnissä kaupoissa.




Passionpulla

5dl vettä
2pss kuivahiivaa
1,5tl suolaa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
2dl juokseva margariini
n.1,5l vehnäjauhoja

Täyte:
500g rahkaa
2 kananmunaa
0,5rkl sitruunamehua
0,5rkl passionmehua koverretuista hedelmistä
1-1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria

6kpl Passionhedelmiä

Voiteluun: kananmunaa

Valmista pullataikina. Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita veden joukkoon. Lisää kaikki muut aineet. Vaivaa taikinaa hitaalla nopeudella 6min. ja nopealla 6min. Anna taikinan kohota 15-30min.. Pyörittele kohonneesta taikinasta pikkupullia. Taikinasta tulee noin 25kpl 70g pullia. Anna pullien kohota noin 10min. Paina pullia leikkuulaudalla/tarjottimella matalammaksi ja anna vielä kohota.

Valmista täyte.

Koverra passionhedelmistä sisus. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Paina pullia leveällä lasilla tms. pariin kertaan, niin että tulee kunnon "kuoppa". Voitele pullan reunat kananmunalla. Pistele pullan pohja haarukalla. Laita rahkatäytettä pullan syvennykseen noin 0,5dl/pulla. Rahkatäytteen keskelle passionhedelmän lihaa. Yhdestä hedelmästä riittää noin neljään pullaan.

Paista 200-225 asteessa 10-12min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)