UllanUnelmasta hankin reunavuoan, jota saa säätää. Se tuleekin heti viikonloppuna käyttöön... Kirjain&numeromuottisarjakin tuntui edulliselta, joten otin sen samaan pakettiin. Ja sitten oli vielä omenankukkamuotit ja nallepiparimuotti :)
torstai 30. elokuuta 2012
Massahankintoja
Tällä viikolla on tullut hieman hankittua uusia massoja. Ullan unelmasta tein tilauksen, mutta unohdin muutamat massat... Modernossa olikin onneksi paljon massoja hyllyssä, joten sieltä sain uupuvat tuotteet. Tukusta ostin Sallisen kaulintamassaa, katsotaan eroaako jotenkin kaupan marsipaanista, tuoteosaluettelo on täysin sama.... Vaahtokarkin makuinen kaulintamassa on paikallisesta ruokakaupasta.
Jotenkin olen ihastunut tuohon valkosuklaanmakuiseen massaan ;)
Jotenkin olen ihastunut tuohon valkosuklaanmakuiseen massaan ;)
keskiviikko 29. elokuuta 2012
Mokkapalat
MOKKAPALAT
Pohja:
4 Kananmunaa
3dl Sokeria
5dl Vehnäjauhoja
3tl Leivinjauhetta
3rkl Kaakaojauhetta
2tl Aito
vaniljasokeri
2dl Maitoa
200g Voisulaa
Kuorrutus:
50g Sulatettua
voita
5rkl Valkosuklaa-amaretto
maustekahvia (n. 3/4dl)
1rkl Kaakaojauhetta
2tl Aito
vaniljasokeri
500g Tomusokeria
Pinnalle:
Suklaaströsseliä
Pohjan valmistus:
Sulata voi ja jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa
vuorotellen taikinaan, sekoita joukkoon voisula. Kaada taikina leivinpaperin
päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15min.
Kuorrutus:
Keitä kahvi.
Suhde: puolet maustekahvia ja
puolet tavallista kahvia.
Sulata voi, lisää joukkoon kahvi, kaakao, vaniljasokeri ja
niin paljon tomusokeria, että seos on hyvä levittää.
Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle,
kuorrutus jähmettyy nopeasti.
Ripottele pinnalle heti suklaaströsseliä.
Renshawn kukka- ja muotoilumassan kokeilukiitos
Confetti haki kesäkuussa halukkaita kokeilemaan uutta kukka -ja muotoilumassaa. Maanantaina saapui postista aivan mahtava kiitospaketti. Confetille suuri kiitos :)
Paketista löytyi:
Kurpitsavuoka
Oranssi värisokeri
Pienet halloween-aiheiset koristelusabluunat
Minimuotit
Isommat piparimuotit
Renshaw-sokerimassavalikoima, jossa makuina suklaa, appelsiini, sitruuna ja mansikka
Paketista löytyi:
Kurpitsavuoka
Oranssi värisokeri
Pienet halloween-aiheiset koristelusabluunat
Minimuotit
Isommat piparimuotit
Renshaw-sokerimassavalikoima, jossa makuina suklaa, appelsiini, sitruuna ja mansikka
tiistai 28. elokuuta 2012
Kanttarelli-meetvurstipiirakka
Meetvursti antoi piirakkaan kivan säväyksen. Kanttarellien joukossa oli myös suppilovahveroita. Unohdin ottaa kuvan valmiista piirakasta ja viime tipassa muistin... onneksi, koska tätä ei pahemmin jäänyt ;)
Pohja:
2,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
100g voita
1dl juustoraastetta
2-3rkl vettä
Täyte:
400g kanttarelleja
100g pakastepurjoa
100g meetvurstirouhe
2,5dl créme bonjour juusto- ruokakerma
2 munaa
2dl juustoraastetta
3/4tl suolaa
1/4tl mustapippuria
Pinnalle:
Juustoraastetta
Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. (tein taikinan monitoimikoneessa)
Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (26cm) pohjalle ja reunoille.
Puhdista ja paloittele kanttarellit. Paista sienet tilkassa öljyä. Lisää purjo joukkoon. Hauduta. Lisää metvurstirouhe joukkoon. Levitä täyte vuoan pohjalle
Sekoita kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteen päälle.
Levitä pinnalle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa 30min.
perjantai 24. elokuuta 2012
Kaalipiirakka
Kermaviilivoitaikina:
300g voita / margariinia
1l vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
2 prk kermaviiliä
Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna.
Täyte:
1-1,5kg kaalia
2 isoa sipulia
3 porkkanaa
2rkl voita
120g smetanaa
2-3tl lihaliemijauhetta
2 valkosipulin kynttä
0,5dl siirappia
1rkl meiramia
1,5tl suolaa
400g jauhelihaa paistettuna
Voiteluun: kananmuna
Hienonna kaalit ja sipulit. Raasta porkkanat.
Ruskista kasvikset kevyesti voissa. Lisää loput aineet. Hauduta kunnes kaali on pehmeää.
Tarkista täytteen maku hauduttamisen jälkeen.
Kauli kovettunut taikina kahdeksi uunipannun kokoiseksi levyksi.
Nosta pohjalevy uunipannulle leivinpaperille.
Laita täyte päälle, peitä piirakka kansilevyllä.
Voitele munalla ja pistele haarukalla.
Paista 200 asteessa n. 30min.
Kääretorttukakku
Tämä oli varsinainen pikakakku, muutamassa tunnissa tehty ja ei muuta kuin onnittelemaan :)
Täytteenä raparperi-vaniljahilloa ja kerma-rahkatäyte. Päällinen valkosuklaan makuista massaa.
Täytteenä raparperi-vaniljahilloa ja kerma-rahkatäyte. Päällinen valkosuklaan makuista massaa.
sunnuntai 12. elokuuta 2012
Mansikka-kinuskihyytelökakku
Tämän kakun ohje oli Kinuskikissan uusimmassa kirjassa. Tein kakun pohjan gluteenittomaksi.
Päälliseen käytin karamellisoitua maitotiivistettä joka on kondensoidusta maidosta tehty valmis kinuski.
Päälliseen käytin karamellisoitua maitotiivistettä joka on kondensoidusta maidosta tehty valmis kinuski.
Herrasväen leivät
Herrasväen leipiä on mukava tehdä :)
300g oivariinia
120g sokeria
100g perunajauhoja
300g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Täyte:
vadelma-mansikkamarmeladia
Pinnalle.
siro-sokeria
Vatkaa oivariini ja sokerit vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet ja lisää sokerivaahdon joukkoon
Anna taikinan olla yön kylmässä
Kauli taikinasta levy ja ota pyöreällä muotilla pohjat
Paista 175 asteessa noin 5-7min.
Anna pohjien jäähtyä
Täytä pohjat marmeladilla ja kierittele sokerissa
keskiviikko 8. elokuuta 2012
Kinuski-suklaajäätelö
Kokeilin uudestaan Pullahiiren ohjeella kinuski-suklaajäätelöä. Laitoin suklaarouhetta vuoan pohjalle ja kerroksittain kinuskikastiketta ja jäätelömassaa. Lopputulos oli hyvä, mutta lapset pitivät enemmän siitä versiosta mihin olin itse tehnyt kinuskin ja sulattanut suklaan kinuskin joukkoon, löytyy täältä.
Mustikka-Juustoleivokset
Tämän piirakan ohje oli jossakin lehdessä.
Mustikat soseutin ohjeen mukaan, mutta seuraavalla kerralla jätän kokonaiseksi, koska kypsä piirakka oli ikävän värinen. Saattaa kyllä olla, että kuvio ei silloin tule esiin....
Mustikat soseutin ohjeen mukaan, mutta seuraavalla kerralla jätän kokonaiseksi, koska kypsä piirakka oli ikävän värinen. Saattaa kyllä olla, että kuvio ei silloin tule esiin....
Ennen uuniin laittoa |
150g voita
4 munaa
2,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3dl mustikoita
4dl vehnajauhoja
1tl leivinjauhetta
Tuorejuustoseos:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
3/4dl sokeria
Sulata voi
Vaahdota munat ja sokerit
Lisää mustikat munavaahdon joukkoon
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää vaahtoon
Lisää sulatettu voi
Levitä taikina 25x35cm pellille
Sekoita tuorejuusto, muna ja sokeri.
Nostele pieniksi kasoiksi piirakan päälle
Vedä veitsellä viiltoja vaajasuuntaan vuorotellen molempiin suuntiin
Paista 175 asteessa alatasolla noin 35min.
Anna jäähtyä ennen leikkaamista
torstai 2. elokuuta 2012
Marenkikakku
KakkuKatrin sivuilla täällä oli marenkikakun ohje. Kuva näytti niin herkulliselta, että oli ihan pakko kokeilla :) Omasta pohjasta ei tullut ihan niin kaunista, voi olla että levitin pohjan liian isoon vuokaan, toisaalta pohja oli kyllä ihan tarpeeksi paksu.... Aavistuksen oli jäänyt myös kosteaksi...mutta maku oli hyvä, mutta makea :)
Confetti
Pieniä hankintoja Confetista.
Luulin kaksipuoleista kukkamuottia isommaksi, mutta aika söpö tuo pieni muotti on.
Valkosuklaan makuinen massa oli myös uusi tuttavuus :)
Luulin kaksipuoleista kukkamuottia isommaksi, mutta aika söpö tuo pieni muotti on.
Valkosuklaan makuinen massa oli myös uusi tuttavuus :)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)